miercuri, 4 septembrie 2013

HDMI 2.0

HDMI Forum a anuntat versiunea 2.0 a specificaţiilor HDMI, care oferă o creștere a lățimii de bandă de până la 18 Gbps.

HDMI 2.0 include suport pentru 4K @ 50/60 (2160p, care oferă claritate de 4 ori mai mare decat rezoluția video 1080p/60), 32 de canale audio, precum și sincronizare automată dinamică și extensii la CEC.


Versiunea HDMI 2.0, care este compatibilă cu specificaiile versiunilor anterioare, a fost dezvoltată de grupul de lucru tehnic al Forumului HDMI, ai cărui membri reprezintă unii dintre cei mai importanti producatori de electronice de larg consum, calculatoare personale, dispozitive mobile, cabluri și componente. Forumul HDMI are în prezent membri de la 88 de companii.

"Introducerea specificațiilor HDMI 2.0 reprezintă o piatră de hotar majora pentru Forumul HDMI. Membrii nostri au colaborat îndeaproape pentru a duce cu mare succes specificatiile HDMI la nivelul următor, prin extinderea caracteristicilor audio și video pentru conectarea dispozitivelor electronice de consum.", a declarat Robert Blanchard de la Sony Corporation, președintele Forumului HDMI.

Versiunea 2.0 din caietul de sarcini HDMI nu definește noi tipuri de cabluri sau conectori, specificându-se că de fapt cablurile HDMI actuale sunt capabile de lățime de bandă mult mai mare.

Specificaţiile pentru testele de conformitate HDMI 2.0 (CTS) vor fi lansate înainte de sfârșitul anului 2013.


Niciun comentariu despre subiectul „HDMI 2.0”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile