miercuri, 14 august 2013

Primul satelit cu design artistic

Primul satelit pop-art, care are un design inspirat din cel al operelor create de Andy Warhol, va fi lansat în spaţiu în luna octombrie.

"Dacă extratereştrii vor ajunge vreodată pe Terra, Jon Gibson şi Amanda White speră că vizitatorii de pe alte planete vor aprecia curentul art-pop şi că vor avea simţul umorului", afirmă autorul articolului publicat pe huffingtonpost.com citat de realitatea.net. Jon Gibson şi Amanda White, proprietarii galeriei de artă iam8bit din Los Angeles, au creat un design inspirat din cel al operelor lui Andy Warhol pentru acest satelit, pe care l-au transformat într-o replică spaţială supradimensionată a unui încărcător electric.

"Dacă cineva ne va invada planeta, ei vor sosi probabil cu un fel de navă electronică, alimentată electric", spune Jon Gibson. "Poate că satelitul nostru îi va face să se oprească pentru o clipă şi să spună: «Aceste fiinţe sunt simpatice. Nu le vom distruge planeta»", a adăugat el.

Dintre cei aproximativ 1.000 de sateliţi care se învârt în jurul Terrei în fiecare zi, nu există niciunul care să aibă un design artistic, a declarat Craig Clark, un veteran în domeniul fabricării de sateliţi, care conduce compania Clyde Space Ltd. cu sediul în Scoţia.

Lansarea primului satelit pop-art va avea loc din Kazahstan pe 29 octombrie.

Micuţul satelit va monitoriza atmosfera terestră şi va trimite pe Pământ o serie de fotografii şi alte informaţii, de la o altitudine de 600 de kilometri. El are greutatea de aproximativ 900 de grame, este de mărimea unei cutii de pantofi, va pluti în jurul Terrei cu o viteză de 27.350 kilometri pe oră şi are prevăzută o durată de funcţionare de 25 de ani.

Folosind un program de imagini generate de computer, cei doi artişti au decis că satelitul trebuie să aibă forma unui încărcător electric, va avea butoane de computer şi un port USB. Vopsit în portocaliu, negru şi alb, micuţul satelit prezintă, totodată, pe una dintre feţele sale laterale un mesaj pentru vizitatorii de pe alte planete: "Salutări, călătorule spaţial cu probleme tehnice. Bine ai venit pe Prima Staţie Celestă de Încărcare din Univers", mai anunţă huffingtonpost.com citat de realitatea.net.


Niciun comentariu despre subiectul „Primul satelit cu design artistic”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile