marți, 20 august 2013

HEVC, codecul televiziunii în viitorul apropiat ?

Un grup de companii importante de tehnologie, inclusiv Alcatel-Lucent, Hispasat, Nagra Kudelski, SmartJog și Teleste studiaza distribuția de programe și servicii de televiziune prin rețele de bandă largă, concentrându-se pe factorii cheie care au un impact semnificativ in livrarea de conținut multimedia în Europa.

Grupul se numeste "H2B2VS – HEVC Hybrid Broadcast Broadband Video Services" si isi va desfasura cercetarile între amii 2013 - 2015. Grupul va fi coordonat de Thomson Video Networks.

Latimea de banda este o problemă majoră pentru dezvoltarea viitoare a televiziunii. Raspandirea noile formate video, cum ar fi 3D și Ultra-HD, a fost incetinita drastic de capacitatea de transport limitată a mijloacelor actuale (terestre, prin satelit, cablu) și internet (ADSL, fibră, retele mobile), dar și de standardele de compresie video.

Între timp, cererea consumatorilor pentru servicii noi are o creștere puternică, iar numărul de televizoare conectate la Internet va ajunge la mai mult de 500 de milioane bucati vandute până în 2016.

Lipsa de latime de banda suficientă încetinește dezvoltarea a noi servicii cu valoare adăugată asociate cu programele de televiziune standard, în timp ce rețelele de bandă largă au dificultăți în garantarea calității serviciilor pentru toți abonații.

Proiectul H2B2VS, lansat la începutul acestui an, se va concentra pe distribuirea hibridă de programe și servicii de televiziune în rețele de bandă largă, folosind noul standard de compresie video HEVC (High Efficient Video Codec).

Noul standard crește capacitatea rețelei prin furnizarea unui raport de compresie cu 60% mai eficient decat este disponibil prin tehnologiile actuale, în timp ce utilizarea rețelelor hibride ajută la dezvoltarea de noi servicii atractive pentru consumatori, fără a fi nevoie de investiții uriașe.

Proiectul are drept scop propunerea de soluții care vor asigura cea mai bună experiență pentru utilizatorii finali și va conduce la dezvoltarea de noi servicii de streaming video și produse comerciale.


Niciun comentariu despre subiectul „HEVC, codecul televiziunii în viitorul apropiat ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile