joi, 11 iulie 2013

Grecia a repornit emisia pe frecvenţa televiziunii publice

Dupa ce a oprit emisia radiodifuzorului public ERT luna trecuta, guvernul a decis sa permita "reluarea" transmisiei, ca o etapa premergatoare a tranzitiei catre o nouă televiziune publică.

Potrivit AFP, un mesaj cu textul "televiziunea publică greacă" (cu prescurtarea EDT, nu ERT) a început să fie emisa de ieri de frecvența de televiziune digitală terestră principală, ocupată anterior de ERT.

"Aceasta este o fază de tranziție. Foarte curând noul program public de televiziune va fi in emisie", a declarat un ministru adjunct din Grecia.


Conform relatărilor, guvernul își propune să lanseze un serviciu temporar până când angajează personal pentru o nouă televiziune publică ce va fi lansată de toamna.

Nu se stie daca vor fi difuzate programe ( eventual câteva transmisii în direct si mai multe reluari ) pe respectiva frecventa sau dacă va ramane doar textul până la lansarea noului EDT, desi prima varianta este mult mai plauzibilă.

ERT a fost închis luna trecută, în încercarea de a economisi bani, cauzând pierderea a 2700 de locuri de muncă si controverse naţionale si internaţionale. Noul radiodifuzor public va fi mai restrâns şi va avea mai puțin de jumătate din personalul ERT. Nu este prea clar daca noul personal va fi reangajat din cei 2700 de şomeri de la ERT.

Şi pe satelitul Eutelsat 9A ( 9 ° E ) a început emisia test a noii televiziuni publice EDT din Grecia. Semnalul este codat sistemul NDS VideoGuard.

Emisia este efectuata pe doua frecvențe, respectiv 12.111 și 12.149 GHz. Acestea reprezintă de fapt transponderele pe care erau difuzate anterior televiziunile ET 1, ET 3 și NET ale fostului radiodifuzor public ERT.

Parametrii tehnici de receptie ai EDT sunt:

Eutelsat 9A (9 ° E), frecvența 12.111 GHz, polarizare verticală, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

Eutelsat 9A (9 ° E), frecvența 12.149 GHz, polarizare verticală, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK


2 comentarii despre subiectul „Grecia a repornit emisia pe frecvenţa televiziunii publice”:
satenicu

Pe 12111 fec-ul e de 3/5.
Pe niciuna din frecvente nu am gasit EDT.Doar ID-ul DT care pare a fi codat

satenicu

Rectificare
ID-ul DT este EDT-ul şi e codat videoguard

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile