joi, 11 iulie 2013

Computerele personale se vând tot mai greu

Vânzările la nivel global de calculatoare personale (PC) au scăzut pentru al cincilea trimestru consecutiv, reprezentând "cea mai lunga durata de declin" din istorie.

S-au vândut la nivel mondial 76 de milioane de unități PC în al doilea trimestru al anului 2013, aceasta fiind o scădere de 10,9% faţă de un an mai devreme, potrivit firmei de cercetare Gartner.

Vânzările de PC-uri s-au diminuat în ultimii ani din cauza popularitatii în creștere a tabletelor.

Gartner a declarat că lansarea pe piaţă de tablete ieftine a afectat şi mai mult vânzările de PC-uri, în special în economiile mai slab dezvoltate: "Tabletele ieftine au devenit primul dispozitiv de calcul pentru mulți oameni, care în cel mai bun caz au amânat achiziționarea unui PC sau poate chiar au renunţat la ideea de a achiziţiona un computer personal," a declarat Mikako Kitagawa, analist principal la Gartner.

Date separate publicate de compania de cercetare IDC au aratat de asemenea un declin de 11,4% a vânzărilor globale de PC-uri faţă de aceaşi perioadă de anul trecut.  IDC, care folosește o metodă ușor diferită pentru a calcula datele, a declarat că vânzările de PC-uri au totalizat 75.6 milioane de unități în al doilea trimestru.  Cu toate acestea, compania IDC a declarat că vânzările au fost mai bune decât se așteptau.

Fabricantii trebuie sa isi concentreze eforturile pentru ca PC-urile să aibă un preț mai scăzut faţă de preţurile actuale, fiindcă performanţele tabletelor sunt deja suficiente pentru majoritatea nevoilor de calcul ale utilizatorilor, care folosesc tabletele mai mult pentru navigare pe internet. Doar un pret al unui laptop sau al unui sistem PC complet ( cu monitor inclus ), aproximativ similar cu cel al tabletele medii, ar inclina din nou balanta in favoarea PC-urilor. Altfel declinul vânzărilor de PC-uri pe termen lung va continua.


2 comentarii despre subiectul „Computerele personale se vând tot mai greu”:
Anonim

de fapt,un calculator construit din piese e mult mai ieftin si mai performant decat un calculator gata asamblat :) - de segmentu acesta de piata nu cred ca au tinut cont cei de la Gartner
ps. avantaju este ca pot sa construiesc un PC cu componente cumparate de la diferite magazine aflate la oferte sau mai ieftine decat alte magazine

Iti spun ca te inseli anonim.

Cand te referi la pc din piese, probabil de te referi la Desktop PC, nu la laptop.
Sa zicem ca o tableta medie costa 800 RON ( de exemplu una Samsung ), iar una cu caracteristici mai bune, dar mai noname ( dar cu procesor dual core de 1,6 Ghz ) costa 500 RON.
Pai in primul rand un sistem pc pe langa carcasa cu sursa inclusa, ram, hardisk, procesor, placa de baza cu placa video, placa de retea si de sunet incorporate ( am inclus posibilitati cat mai ieftine ), tot iti mai trebuie si monitor. Ca nu ai ce face cu el fara monitor. Dar tableta are tot in ea, inclusiv display touchscreen. Deci tot ce am enumerat, cele mai slabe piese daca le pui, tot ajungi cu monitor cu tot la 1000 RON. Iar 1000 RON depaseste pretul de 500 - 800 RON pentru o tableta medie si deci nu iese calculul tau. Tu crezi ca aia de au facut studiul sunt niste copii care nu prea iau in calcul tot ce se poate, in conditiile in care pentru un astfel de studiu se platesc sume destul de mari ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile