luni, 29 iulie 2013

Ce televiziuni vor difuza sport american în Europa, după închiderea ESPN America ?

Versiunea europeană a ESPN America va înceta emisia miercuri, 31 iulie 2013. Diverse televiziuni de sport europene incearcă să obţina drepturile de difuzare ale competitiilor transmise de ESPN America.

În Marea Britanie, BT Sport a achiziționat toate drepturile și va continua cu o versiune localizată a canalului, dar pentru restul Europei diferitele drepturi de transmisie a competitiilor sportive sunt puse la vânzare.

Drepturile includ NFL (Liga Națională de Fotbal), MLB (Major League Baseball) și NHL (National Hockey League).

Multi fani ai sporturilot difuzate exclusiv de ESPN America sunt îngrijorați că nu vor mai avea acces la transmisiuni în direct ale echipelor preferate atunci când canalul va inceta emisia europeană.

În Olanda, Chellomedia negociază obținerea drepturilor pentru pachetul propriu de canale premium Sport1.

În Germania, noul Sportamerica HD speră să obțină toate drepturile de difuzare de la fosta versiune europeana a canalului ESPN America. Sportamerica HD este un nou canal al Sportdigital, care se va lansa imediat ce toate drepturile de transmisie a competitiilor vor fi clar obţinute.

În Franța, BeInSport ( canalul de sport Al Jazeera ) a dobândit o parte din drepturile de difuzare ale competitiilor sportive americane.

În alte ţări, diversi radiodifuzori luptă pentru a obtine drepturi de difuzare care să umple golul lasat de ESPN America.

Să sperăm că si operatorii români care difuzau ESPN pentru fanii sporturilor americane să il inlocuiască rapid cu unul dintre aceste canale, preferabil in ordinea urmatoare: BT Sport, Sportamerica HD, BeInSport, Sport1 Olanda.


13 comentarii despre subiectul „Ce televiziuni vor difuza sport american în Europa, după închiderea ESPN America ?”:
Anonim

Si in Romania cine va prelua drepturile de difuzare?

detrax

Probabil nimeni.

Anonim

Poate focussat va prelua pentru ca are ESPN America in grila.

Anonim

focussat a scos începand de azi canalul TV eSpM aMEriCa.

detrax

Nu l-au scos ei, disparea oricum singur, orice ar fi facut cei de la Focus Sat.

Canalul ESPN America a fost retras din Europa datorita audientei reduse. Daca avea audientă cresută nu il retrageau, ba chiar mai lansau si ESPN 2, ESPN 3 etc. O foarte mica parte din telespectatorii europeni erau interesati mai mult de sporturile din America de Nord. Pe ceilalti 99% dintre pasionatii de sport îi intereseaza mai mult fotbalul si competitiile europene.

Daca nu imi dati dreptate, ganditi-va ce ati alege exclusiv: canalele ESPN sau canelele DIgiSport / Dolce Sport? Ati renunta la Digisport si Dolce Sport pentru a avea canalele ESPN in grila? Nu. Sper ca v-am demonstrat acum mai clar ce preferinte sportive au europenii in general.

Anonim

la sky de apare sport1 america,interesant.

Anonim

Eu la UPC nu am nici Digisport si nici Dolcesport, prin urmare as fi preferat sa ramana in continuare ESPN America. Macar vedeam sport, nu asa-zisele talk-show-uri
de pe canalele noastre (vezi Sport.Ro).

detrax

Eu ma spus daca ai avea de ales, nu ocoli raspunsul. E clar ca daca ai fi avut de ales intre Digisport/Dolce sport si ESPN, ai fi ales Digisport/Dolcesport, adica programele cu fotbal european.

Cand o companie ca ESPN isi calculeaza audienta europeana, nu o face doar la Focus Sat, ci per total, unde exista mediu concurential complet si unde luptă cu televiziunile care difuzeaza sport european, iar concluzia lor a fost ca prea putini europeni ( in statistica procentuala ) au urmarit ESPN. Asa ca indiferent ce ar prefera telespectatorii de la unele DTH-uri si firme de cablu, de unde sa mai transmita respectivele firme televiziunea ESPN, daca nu mai e transmisă pentru Europa si nici nu mai doreste ESPN aceasta redistributie pe bătranul continent ?

Anonim

atunci cei care nul mai au pe espn sa bage unele din canalele BT Sport, Sportamerica HD, BeInSport, Sport1 Olanda cum ati zis car fi bine daca ne respecta ca clienti

Anonim

ESPN America era postul prin care UPC se diferentia fata de concurenta pe partea de canale sportive. Daca nu introduc altceva in loc repede care sa suplineasca aceasta iesire a americanilor de pe piata, UPC-ul probabil va avea de pierdut. Eu unul decat sa nu mai am la ce sa ma uit, mai bine trec la concurenta si ma apuc de spart seminte la meciuri de fotbal european :).

Anonim

Din pacate se pare ca au scos si ESPN Classic.

Anonim

Oricum era doar SD in Romania. Prefer sa imi fac abonament individual la MLB, NHL si NFL decat sa stau la mila cablistilor din Romanica.

Anonim

cablisti spusei, vai de mama lor

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile