miercuri, 17 iulie 2013

Casa Albă susţine lupta împotriva pirateriei online

Un grup de rețele publicitare au semnat în mod oficial participarea la un plan de voluntariat care vizează reducerea pirateriei online. 24/7 Media, Adtegrity, AOL, Condé Nast, Google, Microsoft, SpotXchange și Yahoo!, cu sprijinul Interactive Advertising Bureau, au hotărat un set de tactici pentru cele mai bune metode pentru a aborda încălcarea online a drepturilor de autor, prin anularea fluxului de venituri din publicitate pentru proprietarii de site-uri angajate în piraterie informatica și contrafacere produse.

Administrația Obama a declarat că sprijină ferm eforturile voluntare din partea sectorului privat pentru a reduce pirateria și salută inițiativa companiilor pentru a stabili standarde in industrie in scopul combaterii pirateriei on-line și a contrafacerii de produse, prin anularea stimulentelor financiare asociate cu pirateria. "Noi credem că acest lucru este un pas pozitiv și că astfel de eforturi vor avea un impact semnificativ asupra reducerii pirateriei on-line și a produselor contrafacute," a declarat Casa Alba.

"Este esential ca eforturile să fie depuse într-un mod care să fie în concordanță cu toate legile în vigoare și cu principiile internetului, protejand intimitatea, libertatea de expresie, un proces echitabil și concurența. Noi încurajăm companiile participante să continue să colaboreze cu toate părțile interesate, inclusiv creatorii, titularii de drepturi și grupuri de interes public, pentru a se asigura că practicile lor sunt transparente și pe deplin compatibile cu valorile democratice care au ajutat internetul să înflorească. De asemenea, încurajăm alți participanți la spațiu publicitar online să ia în considerare adoptarea de inițiative voluntare care protejează rețelele de publicitate, editurile, agenții de publicitate, creatorii, titularii de drepturi, și mai presus de toate, consumatorii ", a declarat Administratia de la Casa Alba.

"Administrația se angajează să reducă încălcarea proprietății intelectuale americane. Vom continua să urmărim o abordare cuprinzătoare a problemelor legate de pirateria informatică, inclusiv inăsprirea aplicarii legii, conștientizarea fenomenului în învățământ, precum și consolidarea cooperării cu partenerii noștri comerciali, în scopul de a promova inovația, locurile de muncă, dar si creșterea exporturilor și menținerea competitivitatii la nivel mondial. Initiativa de astăzi este un bun exemplu al modului în care sectorul public și privat pot colabora pentru combaterea pirateriei și contrafacerii, protejând în același timp și incurajand inovația, ajutată de un internet deschis ", a concluzionat Casa Albă.

Efectiv, rețelele de anunțuri au semnat o intelegere pentru mai bune practici a rețelele de anunțuri publicitare, pentru a lupta impotriva pirateriei și contrafacerii, iar orientarile ca principala dispoziție angajamentul rețelelor de anunțuri de a menține standarde înalte de calitate pentru agenții de publicitate și editori și în același timp sa asigure respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, pentru a menține un internet sănătos și promovarea inovației.

Cele mai bune practici includ printre altele si politici menite să descurajeze sau să împiedice, în măsura în care este posibil, site-urile care sunt în principal dedicate vânzării de mărfuri contrafăcute, promovării piratarii drepturilor de autor sau care încalcă în alt mod legilor.

Deși Motion Picture Association of America (MPAA) a aplaudat initiativa, senatorul Chris Dodd, presedinte si CEO al MPAA a sugerat că de fapt setul de reguli cu "cele mai bune practici" pentru rețelele de publicitate, necesare combaterii piraterie on-line și contrafacerii de produse este doar "un pas înainte ", care a abordat doar o latura îngustă a problemei și a pus o atentie mai mult pe titularii de drepturi de autor.

"Noi apreciem interesul IPEC pentru a ajuta la protejarea drepturile de proprietate intelectuală prin recunoașterea faptului că publicitatea legitimă nu ar trebui să sprijine activitățile on-line ilegale. Prezența de reclame ale unor binecunoscute branduri, pe site-uri web care distribuie ilegal filme și emisiuni de televiziune, creează falsa impresie că respectivele site-uri sunt legitime, promovând confuzia în rândul consumatorilor. Acordul de astăzi este recunoașterea de către rețelele de publicitate on-line a rolului important pe care îl joacă în a asigura un internet utilizabil în condiții de siguranță pentru toți. Cu toate acestea, pasul inainte de astazi nu este suficient. Absenţa unor măsuri proactive semnificative in fiecare sector (agenții de publicitate, serviciile de plasare a anunțurilor, schimburile de anunțuri online și deținătorii de drepturi) va duce la rezultate mai putin eficiente. Este speranța noastră că toate părțile vor colabora. Noi încurajăm Administrația de la Casa Albă să-și continue rolul de LIDER in combaterea pirateriei și să atragă mai multe părți interesate, în scopul de a dezvolta un răspuns cuprinzător, puternic și eficient ce va reduce în mod semnificativ prezența de publicitate legitimă pe site-urile de internet ilegale.

Publicul beneficiază de suficente site-uri legale cu filme online. De aceea, MPAA a creat un website cu linkuri catre acestea. Website-ul este www.wheretowatch.org si ajuta publicul sa găseasca filmele și emisiuni de televiziune pe care le dorescc, în mod legal și ușor", a concluzionat senatorul Chris Dodd.


Niciun comentariu despre subiectul „Casa Albă susţine lupta împotriva pirateriei online”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile