joi, 11 iulie 2013

Achiziționarea Digi Slovacia de către Slovak Telekom va fi investigată de Biroul Antimonopol din Slovacia

Biroul Slovac Antimonopol a început să investigheze achiziționarea Digi Slovacia de către Slovak Telekom.

"În prezent este greu de spus când va fi emisă o decizie, dar Autoritatea trebuie să respecte termenul limită impus de lege", a declarat Alena Sedláková, purtatorul de cuvant al Biroului Antimonopol, pentru portalul Živé.sk .

Autoritatea trebuie să decidă în termen de 25 de zile lucrătoare. Dacă se constată că este necesară o analiză mai profundă, se poate prelungi termenul.

În cazul în care Autoritatea va aproba tranzacţia, Slovak Telekom dobândește controlul total asupra Digi Slovacia și asupra seriviciilor oferite pentru cei 270.000 de clienti prin satelit, cablu tv si internet ai companiei achizitionate.

Digi Slovacia are de asemenea si un canal de sport DigiSport.


Operatiunile prin satelit din Slovacia ale Digi Tv au fost vandute de catre RCS-RDS România către operatorul Slovak Telekom.

Slovak Telekom, cel mai mare operator de telecomunicații din Slovacia, anuntase in luna mai 2013 printr-un comunicat oficial ca după mai multe luni de negocieri cu consorțiul RCS & RDS a fost de acord să cumpere in proportie de 100% DIGI Slovacia.

Aceasta achizitie extinde grupul de telecomunicatii Slovak Telekom cu un alt membru important si îi consolideza poziția în segmentul de servicii TV.

"Scopul nostru pe termen mediu este de a ne extinde portofoliul și a crește pe segmentele strategice propuse, cum ar fi televiziunea digitală. DIGI Slovacia a fost aleasă datorită bazei de clienti clar stabilite și disponibilitatii serviciilor sale. Eu cred că achiziția va oferi pentru clienții noștri existenti și viitori mai multe avantaje. Ambiția noastră este de a combina cele mai bune tehnologii, pentru a oferi o grila importantă de programe de televiziune digitală în Slovacia", amintise la momentul achizitiei Miroslav Majoros, presedinte si CEO al Slovak Telekom.

Slovak Telekom oferă servicii în domeniul televiziunii digitale de acum 8 ani si avea inainte de achizitia Digi Slovacia peste 180.000 de clienti.

DIGI Slovacia a operat în Slovacia din 2006 și a oferit televiziune prin cablu și internet în 10 orașe slovace. Cea mai mare parte a clienților săi utilizau insa recepția TV prin satelit.


Niciun comentariu despre subiectul „Achiziționarea Digi Slovacia de către Slovak Telekom va fi investigată de Biroul Antimonopol din Slovacia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile