vineri, 7 iunie 2013

Xbox One - Gamerii sunt nemulțumiți de regulile ce se vor aplica pentru jocurile second-hand sau offline

Microsoft a clarificat poziția sa în vânzarea și cumpărarea de titluri second-hand pentru noul Xbox One.

Discuțiile au aparut după zvonurile care arătau ca Microsoft va impune o taxă pentru a juca jocuri cumparate second-hand, o decizie care ar fi fost extrem de nepopulară printre gameri.

Compania a spus într-o declarație că jocurile pot fi comercializate, dar numai la "comercianții cu amănuntul".

"Jocurile pot fi transmise în mod liber la prieteni", a adăugat compania, "dar numai o singură dată".

"Xbox One este proiectat astfel încât creatorii de jocuri sa poată permite ca jocurile stocate pe suport fizic ( disc ) sa fie oferite la prieteni. Nu există taxe percepute ca parte a acestor transferuri. Există două cerințe: le puteți oferi numai persoanelor care au fost in lista dvs. de prieteni pentru cel puțin 30 de zile și fiecare joc poate fi oferite o singură dată", a precizat compania.

Xbox One concureaza împotriva noii console Sony, PlayStation 4. Sony inca nu a stabilit politica sa exactă privind jocurile second-hand. Președintele Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, a declarat pentru Eurogamer că jocurile folosite nu ar fi "blocate" pentru prima consolă pe care au fost utilizate, dar nu a precizat nici dacă ar exista o taxă pentru utilizarea de titluri second-hand.

Xbox One a fost de asemenea criticat după ce au apărut zvonuri ca va trebui să fie consola conectată incontinuu la interent pentru a juca jocuri.

"După logarea in cont și instalarea jocului, puteți juca oricare dintre jocurile dvs. de la orice consola Xbox One, pentru că o copie digitală a jocului este stocată pe consola ta, dar și în cloud ", a adaugat compania.

Microsoft a explicat că nu trebuie să fie consola online pentru a vă juca, dar ca e nevoie să o conectați cel puțin o dată la fiecare 24 de ore.

Compania a spus: "Puteți juca offline pentru până la 24 de ore pe consola principală, sau o oră, dacă sunteți conectat la o consolă separată. Jocurile nu vor putea fi jucate offline dupa aceasta perioada fara a face din nou o logare, dar puteți urmări în continuare programe de televiziune sau să va bucurati de Blu-ray-uri și DVD-uri."

Această politică a creat nemultumiri severe în comunitatea de gaming.

Dar Microsoft a susținut că politicile amintitite permit de fapt gamerilor acces mai mare la jocurile lor, chiar dacă jucătorii nu sunt logati pe propria consolă.

"De exemplu, în timp ce sunteți conectat pe o consola Xbox One din locuinta prietenului dvs., puteți juca jocurile dvs.", a explicat compania.

Conectarea continua a consolei ar permite dezvoltatorilor să creeze "lumi masive, persistente care evolueaza chiar și atunci când nu joci", a declarat Microsoft.


Niciun comentariu despre subiectul „Xbox One - Gamerii sunt nemulțumiți de regulile ce se vor aplica pentru jocurile second-hand sau offline”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile