vineri, 28 iunie 2013

Prima transmisie 4K Ultra HD la 60 cadre pe secundă

Ericsson si Intelsat SA ( unul dintre cei mai importanti operatori de satelit ) au anuntat efectuarea cu succes a unei transmisii "True" 4K Ultra High Definition (UHD) pentru Turner Broadcasting, în Atlanta.

Aceasta a fost prima transmisie prin satelit în America de Nord a unui semnal video 4K UHD, iar demonstrația dovedește că operatorul de sateliti poate găzdui emisiile din noua generație, atunci când radiodifuzorii vor fi pregătiti să le ofere.

În timpul demonstrației, satelitul Intelsat Galaxy 13 a emis un flux video 4K UHD 04:02:02 la 60 de cadre pe secundă, ceea ce a dus la o experiență de vizionare captivantă.

Fluxul video a avut 100 Mbps si a fost codat și decodat în timp real de către Ericsson, care a folosit un encoder AVP 2000 și un receptor RX8200, dispozitive capabile de funcţii 4K UHD. Downlink-ul a fost realizat cu o antena satelit de la Turner Broadcasting. Un test al transmisie prin satelit anterior, realizat pentru pregătirea transmisie demonstrative 4K UHD, a atins 140 Mbps pe un transponder de 36 MHz al Galaxy 13.

"4K UHD este următorul pas evolutiv pentru difuzarea programelor de televiziune. La fel cum Intelsat a sprijinit tranziția lină de la SD la HD, la fel vom fi pregatiti pentru a sprijini tranziția la acest nou format", a declarat Peter Ostapiuk, vice-presedinte Intelsat.

"Suntem extrem de multumiti cu rezultatul demonstrației de astăzi", a declarat Giles Wilson de la Ericsson. "Aceasta ne-a demonstrat că suntem pregătiţi pentru satisfacerea cererii consumatorilor de a avea cea mai înaltă calitate a imaginii. Ericsson a fost întotdeauna un pionier al sistemelor de compresie de ultimă generație, iar noi suntem incantati că am colaborat cu Intelsat pentru a deschide calea pentru televiziune UHD prin satelit în America de Nord."


Niciun comentariu despre subiectul „Prima transmisie 4K Ultra HD la 60 cadre pe secundă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile