sâmbătă, 1 iunie 2013

Consola de jocuri HD GAMESTICK, la preț de 50 de euro

Deși atenția majoritatii pasionatilor de jocuri este ațintită asupra viitoarelor console de la Microsoft ( XboX One ) și Sony ( Playsation 4 ), unii gameri așteaptă cu nerăbdare o altă consola, de mărimea unui stick USB.

Gamestick, dezvoltat de firma British Playjam, este o consolă de jocuri portabilă bazată pe sistemul de operare Google Android 4.2 si ruleaza și jocuri 3D, adaptate special pentru controlerul consolei. Vor fi adaugate pentru inceput peste 200 de jocuri compatibile cu această consolă.

Hardware-ul de bază este inclus intr-un mic stick, ce poate fi conectat prin HDMI la orice televizor care are o astfel de intrare. Rezolutia oferită este una HD (1080p, 720p).

La consola Gamestick poti atașa si tastatura, mouse, cameră web sau microfon.

Consola are sistem de operare Android 4.2 Jelly Bean, cu firmware updatabil la versiuni viitoare mai mari de Android.

Procesorul folosit este Amlogic 8726-MX, Acesta este folosit ca GPU, CPU si controler pentru placa de baza. Este un procesor ARM Cortex A9 CPU, cu frecventa de 1GHz, ce areurmatoarele caracteristici:
- Dual 2.5D si 3D GPU
- Full 1080p HD video decoding
- Native Adobe Flash 10.2
- OpenGL ES 2.0
- Procesare hardware pentru decodarea audio si video
- ITU 656/601camera port si i2s iesire audio digitala
- Compatibil cu toate standardele de interfață ieșire audio/video

Consola are memorie internă flash de 8 GB și memorie RAM de 1GB DDR3.

De asemenea, are Bluetooth LE 4.0, iar controlerul este wireless.

Se poate conecta la internet ( de exemplu pentru a descarca jocuri din magazinul consolei ) prin Wi-Fi 802.11 b/g/n.

Proiectul a fost finanțat de Kickstarter, dezvoltarea micii console costând mai puțin de o jumatate de milion de euro si are deja mii de sustinatori chiar inainte de lansare.

Cu toate acestea, unii dintre suporterii timpurii ai proiectului au fost puțin dezamăgiți după ce compania a anuntat ca produsul va avea o lansare întârziată față de termennul inițial, din cauza cererii mai mari decât cea preconizată.

Playjam a spus că au fost "victimă a succesului zvonurilor" inainte de lansare, mai ales ca a existat un numar imens de precomenzi din Marea Britanie, care anuntase lansarea pe 5 iulie 2013.

Probabil voi fi unul dintre cei care va achizitiona aceasta consolă, dupa ce va fi lansata si in Romania, mai ales datorita raportului pret / calitate corect.

Pretul la lansare va fi de aproximativ 50 de euro, dar se crede ca va scadea. De asemenea, la scurt timp după lansare e posibil să apăra clone piratate la preturi mult mai mici, ceea ce este o mare temere a producatorilor consolei.


2 comentarii despre subiectul „Consola de jocuri HD GAMESTICK, la preț de 50 de euro”:
Anonim

foarte misto, isi merita banii !

Anonim

o sa îmi iau si eu una, ms ca ati postat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile