joi, 2 mai 2013

Orange România a cerut la CNA aprobarea pentru noul DTH Orange

Au existat multe discutii pe tema lansarii Orange DTH Romania si iata ca pana la urma Orange a facut pasul decisiv si a cerut la CNA aprobarea pentru retransmisia unui numar de canale, dupa cum anunta mediafax.ro, inclusiv cele ale ProTv pentru care s-au facut deja teste.

Probabil este un aviz ce va fi luat cu intarziere pentru ce s-a transmis pâna acum, pentru ca retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de CNA, iar pentru obţinerea avizului distribuitorii au obligaţia de a comunica structura ofertei de servicii de programe retransmise catre CNA.

Asadar, aceasta cerere nu inseamna ca neaparat se va lansa oficial si imediat DTH-ul Orange, ci doar ca a fost respectata o formalitate impusa de lege, iar testele pot continua.

Deci Orange a dat inca un semn că intra in lupta pentru acapararea clientilor de la deja consacratele DTH-uri RCS-RDS, Romtelecom şi UPC România.

In Romania sunt peste 5,9 milioane de abonati la televiziune cu plata, din care peste 2,2 milioane la sisteme DTH prin satelit.

De asemenea, un nou DTH denumit Freesat România va fi in concurenta cu Orange în lupta pentru atragerea de clienți.

Uplinkul va fi realizat din Franța, de la Issy Les Moulineaux.

Transmisia Orange DTH  va fi realizata pe satelitul Astra 1G de la pozitia orbitală 31,5 grade est :

Frecventa 12012 Polarizare Verticala, SR 30000, FEC 2/3,DVB-S2/8PSK MPEG-4

Frecventa 12090 Polarizare Verticala, SR 30000, FEC 2/3 DVB-S2/8PSK MPEG-4

Frecventa 12246 Polarizare Verticala, SR 30000, FEC 2/3 DVB-S2/8PSK MPEG-4

Frecventa 12324 Polarizare Verticala, SR 30000, FEC 2/3 DVB-S2/8PSK MPEG-4

Frecventa 12402 Polarizare Verticala, SR 30000, FEC 2/3 DVB-S2/8PSK MPEG-4

Frecventa 12480 Polarizare Verticala, SR 30000, FEC 2/3 DVB-S2/8PSK MPEG-4

Desi un coleg de hobby ne-a precizat la un comentariu sa scriem ca mediafax.ro a anuntat ca avizul este pentru 13 programe, cu siguranta grila va fi mult mai mare, tinand cont de numarul de tranpondere pe care s-au facut testele, iar numarul de canale transmise acum in teste este de 22 ( probabil toate HD, cele de la ProTv repetate și Kanal D ori alt canal Daca nu l-au inlocuit in teste intre timp) pe cele 6 transpondere care au fost folosite pana acum pentru teste si au din nou la provider Harmonic ( providerul default dupa numele marcii encoderelor folosite).


14 comentarii despre subiectul „Orange România a cerut la CNA aprobarea pentru noul DTH Orange”:
claudyu

Ìn sfarsit Orange România a cerut la CNA aprobarea pentru noul DTH Orange

Anonim

Vor fi 13 canale ! :)

Administrator HD Satelit

Desi avizul este pentru 13 programe, cu siguranta grila va fi mult mai mare, tinand cont de numarul de tranpondere pe care s-au facut testele, iar numarul de canale transmise acum in teste este de 22 ( probabil toate HD, cele de la ProTv repetate ) si au din nou la provider Harmonic ( providerul default dupa numele marcii encoderelor folosite ).

nycku

piata pt dth este aproape acaparata de cei 3 mari jucatori, unca uni nu mai au nici o sansa de penetrare ,s-au vin cu oferte de pret foarte mici , altfel nu conving. oferta de canale este aceasii peste tot [80%] dar trebuie sa aiba de toate sport ,stiri filme , stiti ce s-a intamplat cu dolce cand a plecat protv

Anonim

Eu unul as merge la ei daca ar avea toata programele HD romanesti.

Anonim

Normal ca nu 13 programe doar asa au scris unii dar au scris gresit. Vor fi 24 de canale HD, va fi de asemenea si programe subtitrate cum ar fi M6 si CANAL+ si MCM Romania. Pe langa cele 24 de canale HD vor mai fi cel putin 100 standard, iar abo va fi de aproape 6 euro pentru pachetul minim si 8 euro pentru pachetul full. Abo se va incheia pe 2 ani si veti primi 2 luni gratuit.

Anonim

Daca abonati ORANGE vrea si televiziune ar fi bine ,ca sunt multi care au abonamente.Ma ocup de idstalari DTH ,99% din oameni unde am instalat antene sunt pe ORANGE. MULT SUCCESS!!!

Anonim

Faptul ca fac teste pentru 24 sau 30 sau 40 de programe nu are nicio legatura cu acordurile pe care le vor primi sau nu de la televiziuni, pentru lansarea concreta a ofertei.

detrax

Corect. Dar daca vor primi acordurile? Ce televiziune nu are interes sa fie retransmisa de cati mai multi provideri ? Probabil esti convins ca un DTH cu 13 programe ar fi falimentar din fașa. Asa ca argumentele tale nu au o baza reala. Vor fi mult mai multe programe decat 13.

Anonim

e foarte amuzant ce incrancenata e lumea pt ceva nelansat inca. si eu sunt convins ca un DTH cu 13-20 de programe ar fi falimentar chiar daca l-ar da gratuit :)), in conditiile in care romanii sunt obisnuiti sa aiba cate 100 de programe de la upc, rcs si romtelecom. dar banuiesc ca orange nu mizeaza "pe profit din faşă" pt lansarea platformei. astept cu mare interes sa primeasca acorduri de la antena group, de la discovery, de la turner, de la chello, de la history si in general de la toate televiziunile care iau bani in prezent de la cablisti pt retransmisie :)

Anonim

Nu am inteles de ce nu se inghesuie si prin DVB-T eu zic ca e mai ieftin ca o parte din programe va fi free si pentru oameni va fi cu mult mai ieftin.

Damian

Tocmai de aia. :)

Anonim

Nu vad profitul lui Orange in DTH si pe deasupra ce public v-a penetra atata timp cat piata este la saturatie.

Romanian Dreambox Info

Piata nu este la saturatie in ceea ce priveste HD, este doar la inceput, si tocmai acest segment vrea Orange, exclusiv HD,daca va fi asa va fi cea mai mare concurenta pentru toate DTH-urile de la noi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile