luni, 27 mai 2013

Cel mai mare drapel din lume - Steagul României

Stindardul țării noastre a câștigat un loc in lista recordurilor din Guinness World Records: a devenit un steag HD ( High Dimensions :) ), mai precis cel mai mare drapel din lume.

Ziua de astăzi ( 27 mai 2013 ) nu a fost aleasa intamplator de catre initiatori, respectiv televiziunea Antena 3 si Fabrica de Steaguri.

În timpul domniei lui Mihai Viteazul la 27 mai 1600, s-a realizat pentru prima data unirea politica a celor trei tari romanesti cu un singur conducator. In punctul cel mai inalt al destinului sau Mihai Viteazul se intitula intr-un hristov emis la 27 mai "Domn al Tarii Romanesti, Ardealului si Moldovei" si isi confectiona bine cunoscuta pecete pe care figureaza cele 3 tari romane surori.

Revenind in zilele noastre , uriaşul drapel are o lungime de 330 de metri, o lăţime de 220 de metri și o suprafață de 7 hectare. Steagul cântăreşte 5 tone si a fost omologat de reprezentantii de la Cartea Recordurilor ca drapelul cel mai mare din lume, după ce a fost intins la aerodromul Clinceni.

Transmisia Antenei 3 a inclus si imagini filmate dintr-un "studio" suspendat ( Dinner in the sky ), care are o lungime de 9 metri si a fost ridicat la o inaltime de 50 de metri.

Au fost parade militare, avioane mici au făcut demonstratii, au aterizat parașutisti direct pe steag si bineinteles, s-a intonat Imnul României.


21 de comentarii despre subiectul „Cel mai mare drapel din lume - Steagul României”:
cosmin24

O initiativa patriotica, dar fara valoare pentru mine. Doar ca poate vrem sa batem Libanul la acest record. Mai, poate americanii vor intinde un steag de 1000 de hectare in desertul Nevada si va linisteste pe toti recordmenii. Si oricum ei l-au infipt steagul lor in Luna de mult timp. Noi cand vom avea o industrie spatiala? Ca la cat s-a furat in Romania avem vreo 10 navete de lansare spatiala si mai aveam bani sa lansam si 100 de sateliti. Romania e o tara frumoasa si bogata, drapelul e minut, dar pacat ca reprezinta pe romanii din ziua de azi ( lasi, hoti, egoisti ).

Anonim

hai sa nu generalizam, vreo 30 % dintre romani nu sunt asa... Restul din pacate da, asa sunt.

L agaraa

la gara cu voisi steagu vostru !!!

Cristi

cosmin24, ai uitat sa adaugi si analfabeti si needucati. Ca exemplul de mai sus.

Anonim

Au suspendat un platou la inaltime, de o macara, ca sa transmita.

detrax

Frate romanii sunt tot aiurea. Stiti ca steagul Romaniei are doar 5 metri mai mult decat steagul Libanului, care detine recordul anterior? Nu puteau sa il faca cu 20 de metri mai mare? Daca se fac cute sau il trage vantul, exista riscul sa fie mai mic si sa nu fie omologat ca cel mai mare steag.

Anonim

Ce sa vorbesc... din comentariile voastre se vede ca nu sunteti nici uniti, chiar acum cu ocazia acestui eveniment destul de important. Macar sa fim buni si noi la ceva, daca la fotbal nu reusim.

Anonim

bravo antena 3

Anonim

Niste mincinosii, vor sa arate si ei cevaa

Laurentiu

Daca intinzi steagul inseamna ca esti mincinos? Esti un adevarat patriot.

Ce vor sa arate, după parerea ta?

Unknown

A vorbit cineva cu GOOGLE sa faca poze din satelit sa il vedem si noi pe google maps?

Anonim

cu stirile ,mint foarte mult si ca sasi mai spele rusinea au iesit si ei cu ceva

Daniel Vlad

Si asta e grija ta? Subiectul e drapelul, nu antena 3, dar tu cauti acul in carul cu fan si strici strirea in sine, offtopic again.

Anonim

Si care e smecheria cu steagul? Poa sa faca antenistii ce vor tot nu si spala pacatele. Nu cred in jurnalistii lui peste prajit de la antene.

Anonim

Rusine celor care critica un astfel de gest!

Anonim

Rusine tie anonim 23:38, pentru ca iti lasi spalat creierul ca sa fie spalat de antenistiii de la antena3 si cu steagul lor cu tot

Anonim

gata cu steagul ,cei de la ant.3 sunt sub orice critica ,poate ai prinde bine lui Voiculescu azi la instanta

Anonim

ma e un gest ok, lasati negativismele. V-a cerut voua bani sa faca steagul ??
E bine ca au dat o paine celor de la fabrica de steaguri. Si gestul asta doar daca luam in calcul si tot exista un gest frumos in actiunea lor.

Anonim

sasi spele RUSINEA!!

Delia

Care rușine? Ce comentarii fără rost scrise așa tot fără rost.

Anonim

Acesta e steagul nostru, al romanilor, trebuie sa ne mandrim cu steagul nostru si cu tara noastra.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile