joi, 18 aprilie 2013

Digitürk a efectuat prima transmisie 4K Ultra HD din Turcia

Platforma DTH Digitürk a efectuat prima transmisie Ultra HD (4K), ca parte a unui parteneriat cu Eutelsat Communications.

Emisia a avut loc pe 2 aprilie 2013, fiind difuzată de la sediul Digitürk din Besiktas.

"Compania Eutelsat este multumită de faptul că are ca partener pe Digitürk și că operatorul s-a angajat în această nouă aventură din domeniul audiovizualului 4K", a declarat Ali Korur, director pentru Orientul Mijlociu și Africa la Eutelsat Turcia.

"Inovația este o parte esențială a ADN-ului nostru. Am lansat această demonstratie 4K, dar și canale 3D, in spiritul testării si promovării noilor tehnologii".

Emre Uysal de la Digitürk a spus că stabilirea standardelor pentru tehnologia 4K este aproape de finalizare și a subliniat că Digitürk are capacitatea infrastructurii și serviciilor necesare pentru a difuza televiziune 4K.

"Avem capacitatea de a transmite 4K și suntem pregătiți pentru transmisiuni comerciale conform standardelor acestei noi tehnologii. Acest canal demonstrativ oferă o experiența uluitoare a rezoluției Ultra HD și ne va permite să testăm și să construim lanțul de viitoare televiziuni 4K, dar și să producem mai mult conținut Ultra HD pentru viitoarele televiziuni ce se vor lansa ".

Transmisia 4K prin satelitul Eutelsat 7A (7 ° Est) este prima de acest gen care a fost difuzată de Turcia si printre primele din Europa. Frecventa pe care a fost efectuată transimisia nu a fost facută publică in comunicatul emis de către Eutelsat.

Anul trecut, SES a mai realizat teste pe Astra 2B (28,2 grade Est ).

În ianuarie 2013, Eutelsat a lansat un canal test 4K în Europa, prin satelitul Eutelsat 10A.

Spania a lansat si ea o televizune 4K pe satelitul Hispasat 1E 30.0° Vest Frecventa 10810 Orizontal DVB-S2 8PSK SR 30000 FEC 3/4, canalul "TVE 4K TEST" difuzand necodat diverse prezentari in acest format.


Niciun comentariu despre subiectul „Digitürk a efectuat prima transmisie 4K Ultra HD din Turcia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile