sâmbătă, 27 aprilie 2013

Cupa Mondiala de Fotbal 2014 din Brazilia va fi transmisă în 4K Ultra HD ?

Evenimentele sportive globale au devenit de mult timp un teren de testare pentru tehnologiile de ultimă oră. Au fost testate astfel transmisii ale meciurilor de fotbal în 3D.

Dar de data aceasta Cupa Mondială 2014 va avea meciuri care vor fi difuzate în 4K/Ultra HD.

Ministerul Afacerilor Interne și al Comunicațiilor din Japonia a anunțat că noul format 4K va fi putea fi pana atunci utilizat cu usurinta pentru transmisiile competițiilor prin sateliții de comunicații si Japonia este dispusa sa ofere toata logistica necesara. In acest scop, Japonia va lansa in iulie 2014 si o televiziune 4K dedicată, ce va transmite in Ultra HD finala campionatului mondial de fotbal. Probabil ministrul facea referire si la implicarea pe care o vor face tehnologic companii ca Sony Corp, Panasonic sau Sharp Corp.

Este o veste extraordinara faptul ca meciuri de fotbal ale evenimentului sportiv cel mai important pe plan mondial in anul 2014, Cupa Mondiala din Brazilia, ar putea fi transmise în format 4K.

În ciuda faptului că rata de adoptare HD 4K/Ultra este probabil sub 0.00000001 %, e frumos sa vedem ca tehnologia 4K live pentru evenimente sportive se va lansa in Brazilia.

Deci implementarea la scara larga a tehnologiei 4K/Ultra HD va fi mai rapidă decât se anticipase.

Sa speram ca vor fi transmise cateva meciuri in format 4K, macar pentru cei care vor cumpara pana atunci astfel de televizoare, pretul acestora scazand probabil semnificativ pana la inceperea competitiei sportive.

Update 18 iunie 2014: SES ASTRA va transmite meciuri in 4K pentru Europa. Detalii AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Cupa Mondiala de Fotbal 2014 din Brazilia va fi transmisă în 4K Ultra HD ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile