miercuri, 27 martie 2013

TOP 10 DTH Europa

În România există  acum ( martie 2013 ) un număr de 3 DTH-uri ( pachete de televiziune prn satelit): Romtelecom ( fostul Dolce TV ), Focus Sat ( UPC ) si Digi Tv ( RCS-RDS ). De asemenea, exista zvonuri ca se vor lansa noi DTH-uri: Freesat ( deocamdata teste ) si Orange România DTH ( declaratii incerte in presa si prin internet ).

Telespectatorul român isi focalizează atentia doar asupra DTH-urilor dedicate plaiurilor mioritice, probabil in special din cauza barierei lingvistice, dar intr-o oarecare masura si datorita lipsei de informatie sau imposibilitătii ( geografice sau de piață destinată ) de a accesa cu ușurință abonamente la astfel de operatori europeni.

Dar unde se situeaza oferta ca numar de canale a DTH-urilor românești, in comparatie cu cele de pe alte meleaguri europene, DTH-uri vestice sau mai putin occidentale care oferă in grilă chiar zeci de canale HD prin satelit, inclusiv televiziuni 3D?

Ne vom limita la a face o scurta prezentare, bazata pe numărul de canale oferite, a celor mai mari DTH-uri din Europa. Cunoasteti cate canale sunt transmise pe fiecare dintre DTH-urile autohtone, asa ca veti putea face o comparatie cu cele mai mari 10 DTH-uri Europa.


TOP 10 DTH-uri Europa, după numărul de programe transmise

1. Sky Digital( Marea Britanie ): 918 televiziuni si posturi de radio, dintre care 496 necriptate

2. Sky Italia ( Italia ): 573 televiziuni posturi de radio, dintre care 195 necriptate

3. CanalSat ( Franța ): 469 televiziuni posturi de radio, dintre care 176 necriptate

4. Canal Digital Nordic ( Suedia ): 371 televiziuni posturi de radio, dintre care 63 necriptate

5. Orange France ( Franța ): 328 televiziuni posturi de radio, dintre care 17 necriptate

6. Digitürk ( Turcia ): 319 televiziuni posturi de radio, dintre care 54 necriptate

7. Cyfrowy Polsat ( Polonia): 309 televiziuni posturi de radio, dintre care 43 necriptate

8. Viasat( Suedia ): 307 televiziuni posturi de radio, dintre care 22 necriptate

9. Cyfra + ( Polonia ): 286 televiziuni posturi de radio, dintre care 28 necriptate

10. Canal+ Astra ( Spania ): 233 televiziuni posturi de radio, dintre care 56 necriptate.

Mai există si alte DTH-uri importante, cu 100-200 de canale, dar pe acestea le vom aminti doar ca denumire, din cauză ca nu au intrat in Top 10 ca numar de programe: ARD Digital ( Germania ), Bulsatcom ( Bulgaria), Canal Digitaal ( Olanda ), Canal+ Hispasat ( Spania ), D-Smart ( Turcia ), Digit Alb ( Albania ), Freesat ( Marea Britanie ), Kabelkiosk ( Germania ), Magio TV ( Slovacia ), Meo (Portugalia ), Mobistar ( Belgia ), Nova ( Grecia ), Orange Polska ( Polonia ), OTE ( Grecia ), RAI (Italia ), Sky Deutschland ( Germania ), SkyLink ( Slovacia ), TeleSat ( Belgia ), Total TV ( Serbia ), TV Vlaanderen ( Belgia ), UPC Direct (Ungaria ), Vivacom ( Bulgaria ), Zon (Portugalia ).

Cam pe aici se incadreaza si DTH-uri romanesti, ca numar de programe retransmise prin satelit si dedicate pentru România, de către fiecare dintre cei trei operatori.

Mai sunt în Europa destul de multe DTH-uri care transmit sub 100 de canale.

Bineinteles, până la urmă nu cantitatea conteaza. Dar am decis sa realizam pentru cititorii hdsatelit.blogspot.ro acest top, in scopul de a demonstra ca desi românul este consumatorul numarul 1 de televiziune din Europa ca durata de vizionare zilnică, numarul de programe ce i se oferă prin sistem DTH ( satelit ) situeaza Romania ca o țară cu ofertă cantitativă medie de programe de televiziune.


3 comentarii despre subiectul „TOP 10 DTH Europa”:
nycku

as avea o intrebare ,daca puteti si vreti sa scrieti si pretul la abonament la dth top 10 europa. cred ca noi platim un abonament foarte mare la cate programe primim la ca calitatea lor.10-15 maxim 20 sunt sa zicem de top si restul de umplutura. eu sunt pe rds.multumesc

Anonim

Ehh, nu e chiar asa... Sky Digital, cel de pe locul 1, care are peste 900 de canale, are preturi intre 21-65 lire/ luna. Totusi, tinand cont de calitate si de numarul de canale, intradevar ca medie per canal iese mai ieftin ca la orice DTH din Romania.

Romanian Dreambox Info

nycku! in Ro platesti un pret de nimic, ia sa fi abonat la SkyIt si sa vezi acolo preturi, se pleaca de la 29E in sus, dar...ai si programe si calitate.


http://www.sky.it/offerta-sky/pacchetti-canali/cinema.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile