miercuri, 27 martie 2013

Televiziunea digitală terestră a cucerit Anglia

Iată dovadă că televiziunea digitala terestra are cerere și poate să prezinte interes la fel de mare ca televiziunea prin cablu sau satelit.

Platforma Freeview din Marea Britanie a înregistrat un număr record de gospodării care receptionează serviciul de televiziune terestră digitală pe televizorul principal.

Peste 11 de milioane de gospodării receptioneaza Freeview dintr-un total de 20 milioane, reprezentand 76% din totalul statistic al abonatilor la televiziune din Marea Britanie. Vizionarea Freeview se face fie pe televizorul principal, fie pe unul secundar.

Si aceasta in conditiile in care concurenta prin cablu si satelit din Marea Britanie este una remarcabilă.

Ultimele 12 luni au reprezentat cea mai mare evolutie pentru Freeview.

După trecerea definitivă la tehnologia televiziunii digitale terestre, întreaga Marea Britanie a fost capabilă să receptioneze Freeview si Freeview HD,

Telespectatorii continua să aleagă Freeview ca sursă principală de televiziune, acest sistem de televiziune terestră digitala oferind acces la peste 95% din programele de televiziune principale din Marea Britanie. Asadar, televiziunea digitala terestra a devenit o alternativă puternică la televiziunea cu plată, iar vânzarile de receptoare digitale terestre Freeview HD au crescut în medie cu 24% în fiecare an.

Freeview are deja 3 ani de la lansare, iar numărul total de gospodarii care receptioneaza Freeview HD pe televizorul principal a ajuns la 3,53 milioane. Astfel, Freeview HD a devenit a doua cea mai mare platformă HD din Marea Britanie.

Recepția este GRATUITĂ.


Pentru receptia televiziunii este necear un televizor cu tuner digital sau un receiver digital terestru, acesta din urmă costând aproximativ 15 lire sterline. De asemenea, se poate receptiona si pe orice alt dispozitiv ( PC, tabletă, DVR etc ) care detine un tuner digital terestru compatibil.

Sunt transmise digital terestru intre peste 50 de televiziuni gratuite, printre care si 4 televiziuni HD. De asemenea, inca 10 canale HD vor fi transmise digital terestru in Marea Britanie, înainte de sfârșitul anului 2014, iar alte televiziuni SD vor fi adaugate in grila. Ca si cum oferta nu ar fi fost suficienta, se se receptioneaza digital terestru 24 de posturi de radio.


Freeview este detinut in mod egal de către BBC, ITV, Channel 4, Sky si operatorul de telecomunicații Arqiva.

Asadar, s-a gasit o solutie ca marii operatori de televiziune sa nu se simta frustrati de viitoarea concurență digitală terestră si li s-a creat posibilitatea să participe la investitii, dar si sa beneficieze de avantajele acestui sistem de televiziune terestra digitala ( de exemplu distributia terestra a canalelor proprii, atrăgând astfel mai multi telespectatori si deci profituri mai mari din publicitate; eventuale plati de la televiziunile terțe care doresc sa fie retransmise; vanzari de receivere digitale terestre "oficiale" - de exemplu numai din vanzările de receivere HD freeview s-au obtinut aproape 8 milioane de lire sterline etc ). Acest model ar trebui urmat si in Romania si televiziunea digitala terestra DVB-T / DVB-T2 ar deveni una de succes si rapid implementată.


Un comentariu despre subiectul „Televiziunea digitală terestră a cucerit Anglia”:
Unknown

ma gandesc ca in Romania cine ar avea interes sa bage firmele astea se cablu de la tara in falimet nu stiu ce va fii,dar cred ca se va amana mult si bine.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile