joi, 14 martie 2013

3D Tile Format, o televiziune cu un nou format tridimensional, emite pe Astra 19,2 grade Est

Sisvel Tehnology a dezvoltat o nouă tehnologie 3D, pentru a facilita producția și distribuția de materiale 3D a radiodifuzorilor și producătorilor de conținut.

Formatul Tile 3D permite livrarea de conținut HD 3D cu o calitate mai mare decât soluțiile curente (Side by Side sau Sus și jos) și are capacitatea de a oferi radiodifuzorilor transmiterea unui serviciu unic, atat pentru publicul 2D, cat si pentru publicul 3D.

Astfel, telespectatorii cu echipamente 3D se pot bucura pe deplin de experiența de vizionare 3D, în timp ce consumatorii cu televizoare tradiționale 2D vor viziona serviciul în 2D.

Formatul 3D Tile este o modalitate de a transmite in acelasi frame două imagini 720p într-un cadru unic 1080p. Quartarete TV (Italia), care lucrează în tandem cu Sisvel Group, utilizeaza acest format pentru a oferi HD și conținut 3D ( pentru ochiul drept și stâng ) în cadrul unui singur semnal HD 1080p/50.

Formatul Tile 3D foloseste o serie de algoritmi care divizează a doua imagine 3D în trei părți, asezand-o in dreapta si sub imaginea pentru celalat ochi, iar rezultatul este comprimat în H.264 și apoi transmis, împreună cu prima imagine, intr-un singur cadru HD.

Asadar, una dintre imagini este codată nefragmentat în streamul H.264 a ( si aceasta imagine poarta denumirea de "dreptunghi de trunchiere" ). Aceasta este redată ca atare, ca imagine intreaga, daca semnalul este receptionat pe televizorul 2D. Deci de obicei un decodor obisnuit va afișa doar zona cadrului închisă de dreptunghiul de trunchiere.

Un decodor compatibil 3D Tile ( de exemplu receiverul Juice 3D Extreme HD 3DTV IP/DVB produs de AntikTech este compatibil 3D Tile Format, dupa cum afirma producatorul in fisa tehnica a receptorului; sau o placa DVB-S cu codecurile si setarile corespunzatoare ), care primeste acelasi semnal 3D comprimat H.264, va stii sa preia fragmentele si sa le trimita catre televizor compatibil ( se pare ca Vestel este unul dintre primii producatori de televizoare ce va implementa tehnologia Tile 3D ).

Programul de televiziune Tile 3D este transmis necodat pe Astra 19,2 grade Est, pe frecventa: 11612 Orizontal SR 22000 FEC 5/6 DVB-S QPSK. Providerul este SES Astra.


5 comentarii despre subiectul „3D Tile Format, o televiziune cu un nou format tridimensional, emite pe Astra 19,2 grade Est”:
Anonim

foarteeee interesant !!!!!

Anonim

lam prins si se vede can imagine cu fffDshow si tot cu o placa de asta ( SkyStar 2 ). Pe receiver vede can imaginea de jos. cum facem sa il facem sbs ?!!! ar fi foarte taree

detrax

Asa ceva nam mai vazut.

Anonim

Nici eu n-am mai vazut asa ceva....Baieti, voi ati lipsit mult de la scoala. Chiar nu stiti sa scrieti deloc...

Laurentiu

Anonim de mai sus, chiar exista televiziunea amintita si formatul Tile 3D. La aceasta informatie te refereai sau la comentarii ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile