marți, 26 februarie 2013

Vizionezi programele de televiziune prin pc, laptop, tabletă sau televizor ?

Un nou studiu a ajuns la concluzia că majoritatea tinerilor în vârstă de 18-24 ani prefera sa vizioneze videoclipuri inregistrate ale emisiunilor TV pe laptopuri si pc-uri, mai degrabă decât să urmăreasca respectivele emisiuni direct la televizor.

Cercetarea ( realizată de YouGov pentru Solutions FirstSource, care furnizează servicii de management pentru diverse companii, inclusiv pentru BSkyB ) arată că foarte puțini din grupa de vârstă amintită sunt interesați de posibilitatea de a crea înregistrări video programte in avans, a emisiunilor respective.

 - 54% dintre cei cu varsta 18-24 ani vizionează programele de televiziune prin intermediul unui player online, pe laptop sau calculator, comparativ cu procentul de 30% din toate celelalte grupe de vârstă.

 - Doar 16% dintre cei cu varsta 18-24 ani folosesc Video-On-Demand ( video la cerere ), în comparație cu procentul de 19% din toate celelalte grupe de vârstă.

 - Doar 9% dintre cei cu varsta 18-24 ani folosesc înregistrarea video digitală incorporată in unele televizoare sau receivere ( pentru a viziona mai târziu ), în comparație cu procentul de 19% din toate celelalte grupe de vârstă.

 - Doar 1% din "consumatori preferă smartphone-urile lor pentru a viziona programe TV online. Această cifră este neschimbat în rândul tinerilor de 18-24 ani.

 - Doar 3% dintre consumatori preferă tabletele lor pentru a viziona televiziuni. Această cifră este neschimbat în rândul tinerilor de 18-24 ani.

 - Doar 2% din consumatorii din Marea Britanie au ca metoda preferată inregistrarea pe un DVD-Recorder sau Blu-ray Recorder.

- Barbatii sunt mai predispusi (4%) decât femeile (1%) să folosească receivere. Tinerii în vârstă de 18-24 au un procent mai mare (5%) de utilizare a receiverelor.

Ceea ce este frapant in privinta sondajului este că tocmai operatorii de cablu si satelit care sunt în mare parte dați ca exemple ca ofere servicii suplimentare care nu sunt utilizate ( de exemplu canale premium VOD sau receivere cu inregistrare), tocmai aceia au cel mai mare grad de succes la abonati, acesstia alegand să plătească pentru conținutul de televiziune special oferit. Se pare ca totusi publicitatea si ofertele inovatoare atrag clienti, chiar daca ulterior clientii nu folosesc serviciile care i-au atras.


4 comentarii despre subiectul „Vizionezi programele de televiziune prin pc, laptop, tabletă sau televizor ?”:
Alex

Foarte bun sondajul, o sa reintru frecent sa vad care sunt rezultatele. I-am dat si eu share pe Facebook, sa fie cati mai multi votanti in timp scurt !

claudyu

eu mai mult vizionez prin satelit si mobil

Anonim

Pana acum "Prin PC sau laptop, programe de televiziune puse la dispozitie in direct pe diverse website-uri " e cel mai votat!

Surprinzator.

DTH Fan

Acum sunt la egalitate tv prin cablu fara receiver, tv prin satelit si tv online :)

Iti dai seama cati potentiali clienti ar fi cei care urmaresc online pirat, daca s-ar interzice siteurile gen Sopcast pirat? S-ar mai face doua DTH-uri cu noii clienti.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile