joi, 28 februarie 2013

Românii doresc televiziune pe telefonul mobil

Utilizatorii de telefoane mobile din Europa Centrală și de Est sunt pregătiti pentru serviciile video mobile, potrivit mai multor rapoarte recente.

Acestea au constatat că deja consumatorii au inceput sa exploreze potențialul smartphone-urilor și există dorința de a plăti pentru conținut video mobil.

Consumatorii de telefonie mobilă din Europa Centrală și de Est, la fel ca omologii lor din pietele occidentale, reprezintă imens potential pentru televiziunea pe gadgeturile si telefoanele mobile.

Ca urmare, operatorii de radiodifuziune și furnizorii de conținut ar trebui să vadă o mare oportunitate de venituri în aceasta cerere de consum, dar și o nouă provocare.

Ultimul astfel de sondaj, bazat pe 1105 de consumatori de telefonie mobilă din cinci țări din CEE (Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România și Bulgaria), prezintă obiceiurile consumatorilor de telefonie mobilă, cererea actuală pentru servicii video mobile, preferințele de conținut, potențiale cerinte de utilizare video și factorii cu impact asupra disponibilitatii consumatorilor de a plăti pentru serviciile video mobile.

Astfel, jumatate dintre toți respondenții au exprimat un interes clar în vizionarea de programe de televiziune pe telefoanele lor mobile. Această cifră a fost cea mai mare în România, de 69% dintre cei chestionati.

Doar 15% din totalul respondenților au susținut ca nu au nici un interes în vizionarea de servicii de televiziune pe telefoanele lor mobile.

Stirile și vremea a fost cele mai dorite genuri de conținut în toate țările supuse testelor, cel mai mare interes in astfel de programe fiind de 71% dintre respondenți, in Polonia.

69% dintre respondenți au indicat dorința de a beneficia de servicii video mobile atunci când călătoresc sau fac naveta zi cu zi spre locul de muncă. Aceasta a fost scenariul cel mai popular în toate regiunile, dar în special în Bulgaria.

Mai mult de o treime din totalul respondenților ar fi dispuși să plătească pentru un abonament continuu la un serviciu care să permită flux TV live / filme pe mobil.

Un număr relativ mare de respondenți au răspuns că ar utiliza telefonul mobil pentru a viziona programe tv acasă.

Asadar, noile rapoarte arată că deja consumatorii din Europa Centrală și de Est sunt pregătiti pentru noua evoluție tehnologică și așteaptă să plătească pentru conținut video mobil.

Revoluția smartphone-urilor are loc în mod clar în țările care au fost studiate și ca rezultat oamenii doresc acces la mai mult conținut video si mișcare pe ecranele dispozitivelor deținute.

Operatorii și proprietarii de conținut trebuie să-și intensifice eforturile și să implementeze aceste servicii la un pret corect, pentru a-și valorifica în mod eficient conținutul deținut.

Asteptam cu nerabdare ca și oamenii de afaceri din Romania sa constientizeze aceasta mină de aur și să o valorifice in interesul dumnealor si al consumatorilor.


Un comentariu despre subiectul „Românii doresc televiziune pe telefonul mobil”:
claudyu

si eu am televiziune pe mobil si e bine

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile