miercuri, 19 decembrie 2012

AAPA, o nouă alianță antipiraterie în audiovizual

O nouă alianță anti-piraterie in audiovizual a luat naștere la Paris, pe 17 decembrie 2012, bazându-se pe activitatea predecesorului său AEPOC.

Audiovisual Anti-Piracy Alliance  ( AAPA  ) este alianța ce reprezinta pe cei mai importanti jucatori din industria de televiziune cu plată, dar si pe cei mai mari furnizori de tehnologie de securitate.

Misiunea alianței este de a sprijini lupta împotriva pirateriei, inclusiv impotriva celor care se implică în dezvoltarea, promovarea, distribuirea, aplicarea sau utilizarea de tehnologii care pot fi utilizate in vizionarea neautorizată a conținutului audiovizual protejat.


Rolul AAPA este de a facilita lupta membrilor săi împotiva pirateriei și de a interacționa cu instituțiile UE pentru a se asigura că există o legislație eficientă în suprimarea cu succes a acestor activitati de piraterie.

Comentând cu privire la lansarea AAPA, VP Christine Maury-Panis, consilier general la Viaccess, a declarat că: "Pirateria nu va dispare niciodata. Când tehnologii noi apar și noi modalități de distribuire a conținutului audiovizual devin mai populare, este esențial sa avem la îndemână toate instrumentele necesare împotriva amenințării persistente a pirateriei, care provoacă daune enorme pentru locurile de muncă din sectoarele creative și altele sectoare similare. AAPA se dorește a fi o alianță eficientă în această industrie, care să fie capabilă să susțină lupta împotriva piratării conținutului plătit și livrat prin intermediul unui receiver, telefon mobil, tabletă etc ".

La lansarea AAPA de la Simpozionul HbbTV din Paris, Sheila Cassells,  director executiv AAPA, a spus că: "La IBC, cu doi ani în urmă, am început să discutăm despre problemele de securitate ale televizorelor care se pot conecta online. Încă de atunci, actualii membrii AAPA au lucrat pentru dezvoltarea securității televizoarelor inteligente si pentru a proteja conținutul disponibil online. Trebuie să ne asigurăm că toate părțile interesate recunosc importanța punerii în aplicare și a menținerii securității conținutului și acest simpozion oferă oportunitatea de a continua consolidarea acestui mesaj".

Membrii actuali ai AAPA sunt BSkyB, Conax, Eutelsat, INSIDE Secure, Irdeto, Liberty Global, Melita, Nagra, NDS, Nova, Open Tech, Pace, Sky Deutschland, Sky Italia, Verimatrix, Viaccess, Ziggo și Zo.


Niciun comentariu despre subiectul „AAPA, o nouă alianță antipiraterie în audiovizual”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile