vineri, 30 decembrie 2011

Taraf HD prin satelit

Noile date de emisie ale posturilor Taraf TV si Etno TV sunt Astra 4 12724 MHz polarizare verticala SR 3.333 MSps FEC 5/6 DVB-S QPSK MPEG 2.

Oare aceste date de recepţie prin satelit ale televiziunii Taraf Tv, coroborate cu anuntul pe care l-am facut intr-un articol anterior, prin care se arată că Etno Tv va fi lansată în variantă High Definition, confirmă zvonurile care circulă în ultima vreme pe internet, conform cărora televiziunea Taraf Tv va urma calea suratei sale Etno Tv şi va fi emisă începând cu anul 2012 în sistem HD ?

Probabil această lansare va crea şi necesitatea ca şi videoclipurile emise de posibilul Taraf HD să fie în format High Definition, în nici un caz videoclipuri SD upscalate, dacă se doreşte o calitate a imaginii cu adevărat de înaltă definiţie.

Această emisie a televiziunii Taraf HD va fi preluată probabil de pe satelit şi retransmisă, pe baza unor acorduri, şi de societăţile care oferă servicii de televiziune prin cablu în sistem HD.

Taraf TV, după cum bine cunoaşteti, este o televiziune care transmite manele şi muzică de petrecere. Lăsând la o parte părerilor diverşilor telespectatori, pe care le-am citit la comentariile unor articole de pe internet, părerea nostră este trecerea la sistemul HD ar fi normală, deoarece acesta este trendul actual, iar toate televiziunilor vor trebui să fie emise în sistem High Definition mai devreme sau mai târziu. Orice televiziune HD românească nouă este benefică pentru evoluţia tehnologică a pachetelor de programe emise de DTH-urile şi societăţile de cablu din Romania. Aici nu discutăm despre contentul şi grila de programe a diverselor televiziuni, ci de necesitatea de a ţine pasul cu tehnologia, exact cum s-a întămplat la trecerea televiziunii de la sistemul alb-negru la sistemul color. Să fim sinceri, câţi dintre noi ar mai fi acum telespectatori înfocaţi al unei televiziuni emise în sistem alb-negru, când există mii de televiziuni emise color ? Această analogie se va aplica în curând şi în privinţa supremaţiei televiziunii HD asupra celei emise standard.

Revenind la posibila lansare a televiziunii Taraf TV în HD prin satelit şi/sau cablu, ne permitem să dăm un mic sfat managerilor Taraf Tv, cu îngăduinţa dumnealor: ar fi de remarcat dacă s-ar adopta un stil de realizare a videoclipurilor apropiat de cel al Planeta HD, o televiziune asemănătoare ca şi grilă de programe şi conţinut, emisă de către bulgari şi care are mare succes la vecinii noştrii de peste Dunăre. Pentru că probabil ar fi indicat ca odată cu trecerea la HD, Taraf Tv să adopte şi un stil nou. De ce? Pentru că lucrurile noi plac întotdeauna şi nu pentru că stilul actual nu ar fi bun, nu suntem noi în măsură să cuantificăm succesul unei televiziuni şi stilul adoptat de respectiva televiziune, mai ales dacă acesta chiar funcţioneză foarte bine în România.

Lăsând la o parte ce schimbări ne-ar place nouă sau telespectatorilor pentru posibila televiziune Taraf HD, cert este că viitorul ne va oferi confirmarea dacă acest zvon al lansării Taraf HD în anul 2012 este adevărat sau nu.

Dacă dumneavoastră, cititorii noştri aveţi mai multe informaţii sau confirmări, eventual imagini noi legate de această ştire despre Taraf HD, v-am mulţumi dacă le-ati posta la comentariile acestui articol.

Bineinteles, acum vă dăm cuvântul... Comentariile se pot face mai jos.


9 comentarii despre subiectul „Taraf HD prin satelit”:
Alex

Prima data cand vad pe internet un articol despre Taraf Tv care se incearca, pe cat posibil, sa fie impartial! Felicitari! Legat de Taraf Tv, asa am mai citit si eu pe net, ca va fi transmis HD.

Anonim

Ceeeel maiii tareeeeee ! Cand il baga?

Anonim

sper ca niciodata!

Anonim

Noile date de emisie ale posturilor Etno TV si Taraf TV: Astra 4 12724 MHz polarizare verticala SR 3.333 MSps FEC 5/6 DVB-S QPSK MP.

Deci e nevoie de receptoare DVB-S2 ( HD ) pentru a receptiona aceste canale.

Transmisia nu este inca HD, dar este 16:9 .

Anonim

Satelit/Frecventa Noua

Satelit - Eutelsat 16A 16.0°E
Frecventa - 12575
Polarizare - Verticala
SR - 4356
DVBS2
H264 720p

Incepand de astazi ora 18:00 15.03.2013
Vechea frecventa si satelit vor mai fi valabile pana la sfarsitul luni.

Anonim

http://www.upc.ro/content/dam/www-upc-ro/img/2015/sprites/sprite-channels-2.png

au preluat-o cei de la UPC :)

Cristy

la RCS & RDS cand va fi taraf tv HD ??

Anonim

probabil glumesti daca crezi ca o sa-ti bage vreodata RCSul TarafTV HD =)) mai au o frecventa in digital libera sa bage-n viitor noi canale (posibil SD) in digital si tu vrei tarafTV HD =)))

Anonim

Bineinteles ca au vreo 7 frecvente ( transpondere ) libere pe satelit, nou-noute, doar ca alea costa bani. Costă cam 1 milion de euro pe luna in medie inchirierea unui transponder pe care poti difuza vreo 10 canale tv, din cate stiu.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile